To, co spożywa niemowlę, bez wątpienia ma znaczący wpływ na rozwój młodego organizmu. Właśnie dlatego ważne jest, aby podczas rozszerzania diety zwracać uwagę na podawane maluszkowi produkty.
Urozmaicanie to jeden z podstawowych warunków prawidłowej diety nie tylko dorosłych, ale również najmłodszych. To ważne już w okresie wczesnego dzieciństwa, kiedy maluch poznaje nowe smaki.
Dla początkujących rodziców pierwsze przewijanie nowonarodzonego dziecka często wiąże się ze stresem, poczuciem niepewności i strachu przed ryzykiem uszkodzenia delikatnego ciałka noworodka.
Ciemieniucha to łój wydzielany przez gruczoły łojowe dziecka w miejscach, w których występuje owłosienie, czyli na główce naszego maluszka.
Kiedy coś innego oprócz mleczka?
Maliny – słodkie i pachnące słońcem owoce gorącego lata i złotej jesieni. Warto uwzględniać je w diecie, także najmłodszych.
Natura jest genialna – wyposażyła mleko matki w składniki odżywcze i biologicznie czynne, które wspierają prawidłowy rozwój młodego organizmu, w tym jego odporność.
Zdrojek od Żywiec Zdrój® w nowej, poręcznej butelce, z pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka
Różnorodność w diecie jest bardzo ważna, ponieważ to dzięki niej łatwiej jest zrealizować zapotrzebowanie malucha na kluczowe składniki odżywcze [1].
Dbamy o pierwsze miesiące życia naszych dzieci – szczególnie ważna dla rodziców jest najwyższa jakość produktów do pielęgnacji.