Pełen witamin, pyszny oraz rozgrzewający zielony krem to świetny pomysł na pożywny posiłek po zimowym spacerze. Dzisiaj proponujemy wersję z zielonym groszkiem, ziemniakami, pietruszką oraz serkiem topionym. Pycha!
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- 3 pietruszki
- 2 ziemniaki
- 200 g mrożonego zielonego groszku
- 400 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 serek topiony
- 1000 ml wody Mama i ja
- Garść natki pietruszki i lubczyku, kilka ziaren ziela angielskiego, liście laurowe
- Suszone warzywa (domowa Vegeta) lub sól i pieprz – doprawić do smaku wedle uznania
Wykonanie:
- Pietruszki i ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać wodą, dodać pietruszkę, lubczyk, przyprawy i gotować około 10 minut.
- Mrożone warzywa gotować do miękkości. Dołożyć serek topiony, wyjąć ziele angielskie, liście laurowe i zblendować na gładko. Aby uzyskać jeszcze bardziej kremową konsystencję – przecedzić całość przez sitko. Doprawić do smaku, jeśli trzeba.
- Podawać z domowymi grzankami, natką pietruszki i kleksem jogurtu.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.