Czas przygotowania: 25 minut | Liczba porcji: 4
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- 4 tortille pełnoziarniste
- 3 podudzia z kurczaka bez kości
- 1 łyżka Przyprawy do Złotego Kurczaka Knorr
- ½ cukinii
- 1 garść świeżych kurek
- 1 szalotka
- 2 garście rukoli
- 1 łyżka masła
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie Sosu Sałatkowego Czosnkowego Knorr
- 100 g dojrzewającego sera
- 1 szczypta pieprzu czarnego mielonego
Sposób przygotowania:
- Mięso z podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym.
- Kurki umyj, a następnie sparz krótko wrzącą wodą. Cukinię pokrój w cienkie paski, a ser w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.
- Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka, a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.
- Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj jogurtem a następnie nałóż farsz.
- Brzegi placków zawiń lekko do środka, a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół, poczekaj aż ostygną i zapakuj do lunchboxa.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.