Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Twaróg chudy Czarnocin

Artykuł

Z zagranicznych wojaży przywozimy nowe smaki i odkrywamy kuchnie innych krajów.

Twarog chudy
Autor: Materiały prasowe

Każda część świata ma swój rodzaj sera – ich smak zależy od sposobu wytwarzania, od rasy krów, od których pochodzi, i wielu innych czynników. Polski, tradycyjny twaróg pozostaje jednak wciąż na czele wybieranych przez nas rodzajów sera. Jest uniwersalny, ma wyrazisty, swojski smak. I dostarcza nam mnóstwa składników, bez których trudno wyobrazić sobie zbilansowaną dietę. Wybierajmy sprawdzone, polskie marki – a taką jest Czarnocin, z krainy mlekiem płynącej.

Twaróg to jeden z najpopularniejszych wyrobów nabiałowych. Jest nie tylko zdrowy i pełny wartości odżywczych, ale przede wszystkim doskonale smakuje. Dlatego nie może go zabraknąć w diecie – również tych z nas, którzy za zwykłym mlekiem nie przepadają.

Chudy twaróg Czarnocin może być ważnym składnikiem jadłospisu osób odchudzających się oraz aktywnych fizycznie i dbających o linię. Dzięki swojej niskiej zawartości tłuszczu przy dużej zawartości białka, stanowi cenne źródło energii i budulca mięśni. Ma niski indeks glikemiczny, co jest ważną informacją dla diabetyków.
Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.
Chudy twaróg Czarnocin można wykorzystywać w kuchni na niezliczoną ilość sposobów. Ci, którzy przywiązują wagę do lekkiej diety, z pewnością docenią chudy twaróg Czarnocin jako uzupełnienie sałatki. Albo z przyjemnością zjedzą go z kromką pełnoziarnistego pieczywa – w wersji solo albo w duecie z pokrojonymi warzywami lub owocami, z miodem, konfiturą.

Do czego?
Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 88 kcal (375 kJ)
Tłuszcz: 0,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 4,1 g
W tym cukry: 3,5 g
Białko: 18,0 g
Sól: 0,08 g
Opakowanie: kostka ok. 300 g, kostka ok. 600 g
Cena za kilogram – ok. 16,60 zł

Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat