Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Tartaletki z łososiem i szpinakiem

Artykuł

Czas przygotowania: 45 minut | Liczba porcji: 8 osób

Tartaletki losos szpinak
Autor: Materiały prasowe

Składniki:

  • 100 g łososia wędzonego
  • 1 biała cebula
  • 200 ml śmietany 36%
  • 100 g szpinaku
  • 50 g startego, żółtego sera
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 20 ml oliwy
  • 1 Bulion Warzywny Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj foremki do pieczenia o średnicy 8-10 centymetrów. Idealnie nadają się te do pieczenia babeczek. Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość 2 milimetrów. Następnie jedną z foremek powycinaj krążki z ciasta i wyłóż nimi środek każdej foremki. Ponakłuwaj widelcem każdą tartaletkę i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200°C, przez około 5 minut.
  2. Łososia oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem.
  3. Śmietanę i bulion dodaj do składników smażonych. Doprowadź do wrzenia, a następnie zredukuj moc grzania.
  4. Wystudź masę szpinakową, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Następnie wrzuć starty ser i wymieszaj wszystkie składniki, aż się połączą.
  5. Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałóż przygotowany farsz. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C i zapiekaj przez ok. 10-12 minut.
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat