O tym, że najmłodsi mieszkańcy naszych domów mają swój gust i charakter, wiemy od dawna.
I nie przejawia się on tylko w postaci wyboru stroju do szkoły czy przedszkola, ale także w postaci preferencji kulinarnych.
Jak zachęcić dzieci do spożywania zdrowych posiłków każdego dnia? Dając im dobry przykład! Znakomitą okazją do sprawdzenia się w roli kulinarnych autorytetów będzie rodzinny grill.
– Pozwólmy maluchom samodzielnie skomponować posiłek, podsuwając im przy okazji zdrowe smakołyki. Grillowane warzywa świetnie się odnajdą w towarzystwie Tyrolek czy Białych Kiełbasek – poleca Ewa Mielnicka, PR Manager JBB. – Warto również sięgnąć po Kiełbasę z Serem z JBB. To ciekawe połączenie smaków przekona do grillowanych potraw nawet największych niejadków.
Pamiętajmy, aby podczas grilla przestrzegać ogólnych zasad bezpieczeństwa przygotowywania posiłków. Dzięki nim serwowane na stół potrawy będą zdrowe i pozbawione szkodliwych związków. Korzystajmy więc z aluminiowych tacek z rynienkami na tłuszcz i otworkami, umożliwiającymi cyrkulację powietrza. A grill rozpalajmy dobrej jakości brykietem, nie dodając do paleniska żadnych innych elementów, czy to papierowych, drewnianych czy plastikowych.
– Rodzinny grill będzie idealną okazją do spróbowania nowych potraw. Wybierając produkty do grillowania, zwracajmy również uwagę na ich odpowiednią mięsność. Zestawiajmy je z warzywami czy pysznymi sosami, przygotowanymi na bazie naturalnego jogurtu i ziół. Zachęcając dzieci do komponowania swoich własnych posiłków, w przyszłości mamy szansę wychować ich na miłośników dobrej kuchni – zaleca Ewa Mielnicka.
Informacja prasowa