Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Serek waniliowy Czarnocin

Artykuł

Niektórym trudno sobie wyobrazić drugie śniadanie bez serka śniadaniowego.

Serek waniliowy
Autor: Materiały prasowe

Smakosze dzielą się na: zwolenników tego o naturalnym smaku, do którego można dodać własne składniki, amatorów serków owocowych i sympatyków najprostszego tego typu deseru – waniliowego. Ten ostatni – mimo że w założeniu bardzo uniwersalny – może mieć jednak różne smaki i składy. Najlepiej wybierać taki, w którym smak waniliowy uzyskano, dodając prawdziwą wanilię, a nie jej substytuty. Nie zawiedziemy się, sięgając po serek waniliowy z Czarnocina, do którego dodano również szczelnie zamkniętą, składaną łyżeczkę.

Serek waniliowy Czarnocin wyprodukowano na bazie świeżego, najwyższej jakości mleka i bakterii mlekowych. Ma niepowtarzalny smak, który zawdzięcza dodatkowi prawdziwej zmielonej laski wanilii, a nie z waniliny, jak w przypadku wielu innych produktów tego typu.

Smakosze przekąsek docenią naturalny smak serka, który można zabrać do pracy, do szkoły jako drugie śniadanie. Zastąpi podwieczorek – można go wyjadać prosto z opakowania albo wykorzystać w roli smarowidła na pajdę pełnoziarnistego chleba, grahamki. Będzie doskonałym nadzieniem do naleśników. Dla naszej wygody do opakowania dołączono łyżeczkę, więc nie musimy się zastanawiać: jak my to zjemy w miejscu, gdzie zastawy stołowej brak.

Serek waniliowy ma certyfikat bezglutenowości. Na opakowaniu znajdziemy licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. Używać go mogą jedynie ci producenci, którzy posiadają licencję Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Taki znak to gwarancja bezpieczeństwa dla osób, które muszą lub chcą spożywać produkty bez zawartości glutenu.

Część dochodu z każdego opakowania tego serka wędruje do łódzkiej Fundacji Gajusz opiekującej się dziećmi chorymi i opuszczonymi.

Do czego?
Na kanapkę, do wyjadania bezpośrednio z opakowania, do nadzienia ciasta, naleśników.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 158 kcal (661 kJ)
Tłuszcz: 8,0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g
Węglowodany: 12 g
W tym cukry: 11 g
Białko: 9,2 g
Błonnik: 0,6 g
Sól: 0,1 g
Opakowanie: kubeczek z łyżeczką 125 g (cena ok. 2 zł)

Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat