Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Racuszki z jabłkami na bazie Jogurtu Skyr

Artykuł

Czas przygotowania: 35 minut | Stopień trudności: łatwy | Ilość porcji: 4

Racuszki jablka jogurt skyr
Autor: Materiały prasowe

Składniki:

  • Jogurt typu islandzkiego Skyr Naturalny OSM Piątnica 2 szt. po 150g
  • Mleko Wiejskie 3, 2% OSM Piątnica 250ml
  • żółtka jaj 2 szt.
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • cukier 1 łyżka
  • mąka pszenna 250g
  • jabłka 2 małe sztuki
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Do miski przełóż 2 opakowania Jogurtu Skyr z Piątnicy, wlej mleko, dodaj żółtka jaj, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy oraz mąkę.
  2. Wszystko dokładnie wymieszaj ręcznie, najlepiej rózgą.
  3. Dodaj obrane i pokrojone w niewielkie kawałki jabłka i wszystko razem ponownie wymieszaj.
  4. Nabieraj ok. 1 i ½ łyżki ciasta i smaż racuchy na patelni, na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron placuszków.
  5. Podawaj posypane cukrem pudrem, brązowym cukrem lub z łyżką Jogurtu typu islandzkiego Skyr OSM Piątnica. Smacznego!
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat