Czas przygotowania: 35 minut | Stopień trudności: łatwy | Ilość porcji: 4
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- Jogurt typu islandzkiego Skyr Naturalny OSM Piątnica 2 szt. po 150g
- Mleko Wiejskie 3, 2% OSM Piątnica 250ml
- żółtka jaj 2 szt.
- proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
- cukier waniliowy 2 łyżeczki
- cukier 1 łyżka
- mąka pszenna 250g
- jabłka 2 małe sztuki
- olej rzepakowy do smażenia
Sposób przygotowania:
- Do miski przełóż 2 opakowania Jogurtu Skyr z Piątnicy, wlej mleko, dodaj żółtka jaj, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy oraz mąkę.
- Wszystko dokładnie wymieszaj ręcznie, najlepiej rózgą.
- Dodaj obrane i pokrojone w niewielkie kawałki jabłka i wszystko razem ponownie wymieszaj.
- Nabieraj ok. 1 i ½ łyżki ciasta i smaż racuchy na patelni, na średnio rozgrzanym oleju rzepakowym, aż do uzyskania złotego koloru z obu stron placuszków.
- Podawaj posypane cukrem pudrem, brązowym cukrem lub z łyżką Jogurtu typu islandzkiego Skyr OSM Piątnica. Smacznego!
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.