Czas przygotowania: 45 minut | Liczba porcji: 2
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- 100 g piersi z kurczaka
- 1 opakowanie Przyprawy do Złotego Kurczaka Knorr
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- 1 cebula
- 100 ml sosu słodkie chili
- 1 kapusta pekińska
- 2 marchewki
Sposób przygotowania:
- Filet z kurczaka pokrój w paski, posyp obficie przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
- Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklij drobno pokrojoną cebulę, następnie dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty.
- Marchewkę i kapustę pokrój w paski.
- Gdy mięso z kurczaka się usmaży i lekko przestygnie, wymieszaj je z kapustą i marchewką tak, aby powstał farsz.
- Papier ryżowy zanurz w cieplej wodzie na 2 sekundy, odstaw na talerz na około 30 sekund, aż zmięknie, następnie połóż łyżkę farszu i zwijaj sajgonki. Podawaj z sosem słodkie chili.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.