Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Placki z kaszy jęczmiennej

Artykuł

Czas przygotowania: 40 minut | Liczba porcji: 8

Placki kasza jeczmienna
Autor: Materiały prasowe

Składniki:

  • 100 g kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 100 g boczku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 cukinia
  • 100 g mąki
  • 1 jajko
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 1 Bulion Rosół Wołowy Knorr
  • Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej około 1 litr wody. Dodaj bulion Knorr. Następnie dodaj kaszę i ugotuj ją razem z bulionem. Ugotowaną kaszę odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  2. Do kaszy dodaj startą na tarce cukinię, pokrojoną w kostkę cebulę, mąkę, jajko oraz wysmażone skwarki z boczku i majeranek. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Powstałe ciasto, z którego powstaną placki, powinno być dość zwarte.
  3. Wykładaj porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni. Placki smaż z obu stron na zloty kolor.
  4. Gotowe placki udekoruj listkami natki pietruszki.
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat