Czas przygotowania: 40 minut | Liczba porcji: 8
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 1 cebula
- 100 g boczku
- 1 łyżka majeranku
- 1 cukinia
- 100 g mąki
- 1 jajko
- 100 ml oleju rzepakowego
- 1 Bulion Rosół Wołowy Knorr
- Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlej około 1 litr wody. Dodaj bulion Knorr. Następnie dodaj kaszę i ugotuj ją razem z bulionem. Ugotowaną kaszę odcedź i odstaw do wystygnięcia.
- Do kaszy dodaj startą na tarce cukinię, pokrojoną w kostkę cebulę, mąkę, jajko oraz wysmażone skwarki z boczku i majeranek. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Powstałe ciasto, z którego powstaną placki, powinno być dość zwarte.
- Wykładaj porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz na patelni. Placki smaż z obu stron na zloty kolor.
- Gotowe placki udekoruj listkami natki pietruszki.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.