Przepis na Pieczone warzywa, idealne na halloween.
Autor: Materiały prasowe
Czas przygotowania: 60 minut
Liczba porcji: 4
Składniki:
- 8 małych ziemniaków
- 8 małych papryk
Nadzienie do papryki:
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula
- 100 g kaszy gryczanej
- 50 g startego, żółtego sera
- Przyprawa Płatki Chilli z Wędzoną Papryką Knorr
- 100 g pieczarek
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
- Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki pokrój na drobne kawałki. Podsmaż na patelni czosnek i cebulę, dodaj pieczarki. Po kilku minutach dodaj kaszę gryczaną, przypraw do smaku.
- Ziemniaki umyj bardzo dokładnie. Wytnij nożykiem otwory przypominające oczy, nos i buzię.
- Papryki natnij od góry dookoła łodygi i usuń gniazda nasienne. Zachowaj przykrywki z łodygą. Małym nożykiem wytnij w paprykach trójkątne otwory imitujące oczy i nos oraz natnij zygzak w miejscu ust.
- Do każdej papryki nałóż trochę tartego sera, farsz z kaszy i przykryj odciętym daszkiem.
- Wysmaruj formę odrobiną oleju, przełóż warzywa. Piecz około 40 minut w 180°C.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.