Czas przygotowania: 15 minut | Liczba porcji: 4
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- 125 g sera ementalera
- 1 opakowanie Sosu Sałatkowego Francuskiego Knorr
- 125 g parmezanu w płatkach
- ½ sałaty lollo bianco
- 125 g sałaty frisee
- 1 czerwona cykoria
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- 1 gałązka zielonych winogron
- 2 łyżki rodzynek sułtańskich
- 1 pomarańcza
- 1 grejpfrut
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 2 łyżki posiekanego koperku
- Pieprz biały
Sposób przygotowania:
- Ser, jabłko, gruszkę i obrane ze skórki pomarańczę i grejpfruta pokrój w kostkę, a winogrona w ćwiartki. Sałaty dokładnie umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Następnie przełóż wszystko do salaterki. Dodaj rodzynki.
- Wymieszaj ocet z oliwą i sosem sałatkowym Knorr. Dodaj musztardę oraz posiekany koperek i szczypiorek. Wymieszaj.
- Polej sałatkę sosem. Przed podaniem posyp parmezanem w płatkach.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.