Sezon na maliny w pełni dlatego warto go wykorzystać i stworzyć jogurtowy deser, który pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli.
Autor: Materiały prasowe
Składniki na 6 porcji:
- 3 opakowania jogurtów Bakuś BIO o smaku waniliowym
- 1 duży Jogurt naturalny gęsty od Bakomy
- 1 bezcukrowa galaretka o smaku malinowym
- 400 g malin
- Kilka pianek, draży lub drobnych ciasteczek do przystrojenia
Galaretkę rozpuszczamy w 1/3 zalecanej ilości wody i zostawiamy do wystudzenia. Maliny rozdrabniamy za pomocą blendera i łączymy w jednolitą masę wraz z jogurtem naturalnym. Na końcu dodajemy wystudzoną galaretkę i dokładnie mieszamy. Całość rozlewamy do 6 przezroczystych szklanek i chłodzimy przez m.in. 3 godziny w lodówce. Po schłodzeniu zalewamy gotowy mus jogurtem waniliowym – pół kubeczka na jedną porcję. Na końcu dekorujemy owocami, piankami lub dowolnymi ciasteczkami.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.