Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych

Artykuł

Od kilku lat dieta bezglutenowa jest absolutnym hitem na całym świecie. Przyrządzenie posiłków ze składników wolnych od glutenu nie jest łatwe.

Domek bezglutenowe paluszki rybne
Autor: Materiały prasowe

Z myślą o osobach na diecie bezglutenowej firma PESCANOVA stworzyła linię produktów, które nie wykluczają nas z jedzenia ulubionych owoców morza i dań rybnych. Od niedawna dostępne są już znane z dzieciństwa i uwielbiane przez najmłodszych paluszki rybne, tym razem w wersji bezglutenowej.

Domek z bezglutenowych paluszków rybnych

Składniki:

  • 5 bezglutenowych paluszków rybnych PESCANOVA
  • 100 g szpinaku
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 40 g ryżu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 gałązki bazylii
  • 1 pomidor;
  • 1 liść sałaty;
  • 1 jajko;
  • czarne oliwki pokrojone do dekoracji
  • 1/2 marchewki
  • olej, oliwa z oliwek
  • sól

Przygotowanie:

Smażymy bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA na gorącym oleju przez około 4 minuty przekładając co jakiś czas z boku na bok. Po ściągnięciu z patelni przekładamy na chłonny papier, tak by odsączyć olej. Rozgrzewamy patelnię, następnie dodajemy szpinak. Do szpinaku dodajemy czosnek i oliwę. Ryż gotujemy w solonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na przygotowanym talerzu układamy szpinak jako trawę. Z czterech paluszków PESCANOVA układamy domek, a z jednego tworzymy pień drzewa. Przecinamy liść sałaty w cienkiej plasterki i układamy na wierzchołku drzewa.
Ze szczypiorku wycinamy łodygę, a z bazylii listki. Pomidorka kroimy na ćwiartki z których układamy płatki kwiatka.
Smażymy na patelni jajko sadzone ze szczyptą soli. Na talerzu układamy jako słońce, które pojawia się pod chmurą ryżu. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i tworzymy ściany dla domu. Oliwkami wypełniamy dach.

Bezglutenowe paluszki rybne PESCANOVA

W nowych bezglutenowych paluszkach rybnych PESCANOVA głównym składnikiem jest morszczuk capensis - znany u nas jako przylądkowy - bądź morszczuk kapski – najszlachetniejsza odmiana tej ryby. Jego mięso jest białe, kruche i delikatne, a co ważniejsze – chude i zdrowe. Morszczuk zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka, nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest także smacznym źródłem składników mineralnych, kwasów tłuszczowych Omega 3 i witamin w zdrowej diecie.

Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat