Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

BIO serek homogenizowany „Piratki”

Artykuł

Serek homogenizowany to ponadczasowy przysmak dla dzieci, idealny jako samodzielna przekąska, do naleśników, ciast i deserów, a także na kanapki.

Piratki serek waniliowy
Autor: Materiały prasowe

We wszystkich sklepach Lidl Polska klienci znajdą BIO serek homogenizowany dedykowany dzieciom pod marką Pilos, w ramach linii Piratki. Wyróżnia go prosta etykieta – bez substancji zagęszczających, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i barwników oraz bez dodatku białego cukru, a słodzony jest BIO syropem z agawy!

Serek homogenizowany to od wielu lat popularny produkt na polskich stołach – polubiły go zwłaszcza dzieci. Lidl wprowadził do swojej stałej oferty serek homogenizowany w wersji BIO dedykowany dzieciom marki Pilos, Piratki (1,99 zł/120 g/1 szt.). Składniki wykorzystane do produkcji serka pochodzą z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych. Produkt nie zawiera sztucznych aromatów, barwników, ani konserwantów. Nie znajdziemy w nim również dodatku białego cukru, a BIO syrop z agawy, który dodaje zrównoważonego, słodkiego smaku.

Serek homogenizowany możemy wykorzystać na wiele różnych sposobów – sprawdzi się jako samodzielna przekąska, z owocami czy płatkami zbożowymi lub jako dodatek do potraw i deserów. Szukając inspiracji, warto zajrzeć na www.kuchnialidla.pl. Znajdziemy tam wiele przepisów na pyszne dania, np. na pyszny i kolorowy omlet biszkoptowy z owocami i serkiem homogenizowanym wg Pawła Małeckiego.

Omlet z borówkami i serkiem homogenizowanym wg Pawła Małeckiego

Składniki:

  • jaja, rozmiar L – 3 szt.
  • miód – 2 łyżki
  • mąka orkiszowa – 1,5 łyżki
  • olej kokosowy – 1 łyżka
  • waniliowy serek homogenizowany BIO – 1 opakowanie
  • borówki – 1 garść

Przygotowanie:

Jajka myjemy, oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i ubijamy przez chwilę. Dodajemy miód i mąkę orkiszową. Delikatnie łączymy składniki za pomocą rózgi. Na patelni roztapiamy olej kokosowy. Wlewamy masę i smażymy na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Ściągamy z patelni. Serek homogenizowany BIO nakładamy na połowę omletu. Wykładamy borówki. Dekorujemy listkiem mięty.

Oceń zawartość strony:
Ocena: 4.6/5. Oceniono 1 raz.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat