Lody i batoniki – wszystkie dzieci je kochają! A gdyby tak pokusić się o zrobienie batoników lodowych na bazie jogurtu? Myślisz, że to trudne? Nic bardziej mylnego!
Autor: Materiały prasowe
Składniki na 8 porcji:
- 4 opakowania jogurtu Bakuś BIO o smaku waniliowym
- 2 szklanki jagód
- Pół szklanki dowolnych otrębów
Jogurt i otręby dokładnie mieszamy. Jednolitą masę wylewamy do dowolnego naczynia. Ważne, aby pozwalało ono na uzyskanie tafli o wysokości około 4 cm. Na wierzch wysypujemy jagody i delikatnie ubijamy, tak aby dobrze połączyły się z masą. Całość wkładamy na 3 h do zamrażalnika. Po zamarznięciu kroimy na kawałki i podajemy zanim się rozpuści.
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.