Rozpoczęła się rejestracja rodziców chętnych do testowania kaszek dla niemowląt firmy Nestlé.
Niedawno zmianie uległy receptury kaszek Nestlé – w odpowiedzi na częste niedobory żelaza obserwowane wśród dzieci, firma zwiększyła ilość tego składnika w swoich kaszkach - teraz każda porcja przygotowanego na ich bazie posiłku dostarcza ponad 50% dziennego zapotrzebowania dziecka na żelazo. Dodatkowo, obecna w produkcie witamina C wspiera jego wchłanianie.
Testowanie kaszek dla niemowląt Nestlé
Nestlé chce sprawdzić, co o nowych kaszkach myślą maluszki i ich rodzice, dlatego zaprasza 800 rodziców z dziećmi w wieku od 6. miesiąca życia do testowania zestawów nowych kaszek. Każdy z wybranych do testów rodziców otrzyma bezpłatnie 3 pełnowartościowe opakowania kaszek:
- Kaszka mleczno-ryżowa Truskawka – dla niemowląt po 6. miesiącu życia, masa netto 230 g, średnia cena rynkowa 7,40 zł
- Kaszka mleczno-ryżowa Jabłko banan gruszka – dla niemowląt po 6. miesiącu życia, masa netto 230 g, średnia cena rynkowa 6,90 zł
- Kaszka ryżowa Malina, jagoda – dla niemowląt po 4. miesiącu życia, masa netto 180 g, średnia cena rynkowa 5,50 zł
Wszyscy rodzice, którzy chcieliby sprawdzić, czy produkt ten będzie smakował ich dziecku, powinni zarejestrować się na stronie programu edukacyjnego Zdrowy Start w Przyszłość i już dziś zgłosić chęć bezpłatnego otrzymania zestawu kaszek Nestlé. Rejestracja do testów potrwa tylko do 25.08.
Kaszki dla niemowląt Nestlé
Nestlé ma w swojej ofercie różnorodne kaszki: mleczne i bezmleczne, zawierające w swoim składzie gluten lub nie, z dodatkiem owoców lub bez nich, dzięki czemu każdy rodzic znajdzie coś, co posmakuje jego dziecku. Każda z nich stworzona została w odpowiedzi na potrzeby żywieniowe dzieci od początku rozszerzania diety aż do końca 3. roku życia.
Kaszki zawierają:
- Żelazo ważne dla rozwoju funkcji poznawczych dziecka – 1 porcja dostarcza ponad 50% dziennego zapotrzebowania dziecka na żelazo, a dodatek witaminy C wspiera jego wchłanianie;
- Jod istotny dla rozwoju poznawczego dziecka;
- Immunoskładniki (cynk, żelazo, witaminę A* i C), które uczestniczą w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego dziecka;
- Bifidus BL – aktywne kultury bakterii Bifidobacterium lactis, które naturalnie zasiedlają przewód pokarmowy dzieci karmionych piersią.
- ALA, czyli kwas alfa-linolenowy**, należący do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, który przyczynia się do rozwoju mózgu i tkanek nerwowych, a w organizmie przekształca się do DHA i EPA;
Do produkcji kaszek wykorzystywane są wyłącznie surowce wysokiej jakości, spełniające normy znacznie bardziej rygorystyczne niż w przypadku produktów dla dorosłych, dzięki czemu rodzice mogą bez obaw podawać je swoim dzieciom.
*zgodnie z przepisami prawa
**składnik obecny wyłącznie w kaszkach mlecznych
Informacja prasowa