Ich dwoje. Mama i ono. Obydwojgu życzymy zdrowia…
Jesień. Pora dobra, jak każda inna, na wydanie książki dla pań w ciąży. Bo życie toczy się dalej i kolejne kobiety oczekują dzieci. A Wydawnictwo Zwierciadło, wpisując się w akcję „Kocham, nie truję” stara się, żeby oczekiwanie obydwojgu wyszło na zdrowie.
Dwie doświadczone mamy przygotowały solidną porcję porad i przepisów. Dla Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr ta książka była jak najbardziej „na czasie”, gdyż pisząc książkę oczekiwała własnego, drugiego już syna. Natomiast Monika Mrozowska, „potrójna mama”, zbierała najpyszniejsze i najzdrowsze ze swoich ciążowych przysmaków. W efekcie postała „Uczta dla dwojga. Zdrowa dieta dla mamy i dziecka”. Żeby nam panie w tym czasie nie rozleniwiły się zanadto – Ada Jakimowicz, trenerka personalna, przygotowała zestawy ćwiczeń na każdy trymestr ciąży.
W książce panie znajdą specjalnie skomponowane, odpowiednio zbilansowane (a, co najważniejsze – sprawdzone) menu na kluczowe dziewięć miesięcy.
Niejedna kobieta słyszy bowiem, że w czasie ciąży powinna jeść za dwoje. W zasadzie każda wie, że nie chodzi o to, żeby jeść za dwoje, ale dla dwojga – tak, aby dostarczyć wszelkich odpowiednich składników zarówno organizmowi matki, jak i dziecka. Jak jednak to zrobić, aby zadbać nie tylko o swoją dietę, ale również o dietę rozwijającego się maleństwa?
Przyszła mama znajdzie tu wszystko, co powinna wiedzieć o żywieniu oraz porady, jak dzięki odpowiedniemu doborowi ćwiczeń zadbać o dobrą formę w trakcie ciąży oraz przygotować się do odzyskania sylwetki po porodzie.
Bo „słodki ciężar” szybko zmienia się w „słodkiego bobasa” i będzie oczekiwał maminej siły oraz aktywności.
O autorkach:
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Właścicielka studia dietetyki, współpracuje z Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co ważne – naturalne. Autorka miedzy innymi trzech bestsellerowych książek składających się na cykl Koktajle dla zdrowia i urody (Wydawnictwo Zwierciadło).
Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana, mama trojga pociech – od nastoletniej Karoliny po niemalże dwuletniego Józefa. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy widzom programu „Dzień Dobry TVN”. Autorka i współautorka książek kulinarnych – w tym Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie (Wydawnictwo Zwierciadło). Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.
Informacja prasowa