Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Spaghetti ze szpinakiem i brązowymi pieczarkami i sezamem

Artykuł

Spaghetti Lubella ze szpinakiem i brązowymi pieczarkami i sezamem.

Spaghetti szpinak pieczarki
Autor: Materiały prasowe

Składniki:

  • 100 g makaronu Lubella Spaghetti
  • 120 g brązowych pieczarek
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej do smaku
  • 2 łyżeczki sezamu do posypania

Wykonanie:

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, sprasowany czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
Kiedy pieczarki będą lekko podpieczone, wlać bulion, dodać szpinak i - często mieszając - smażyć, aż szpinak „zwiędnie”.
Doprawić sosem sojowym, szczyptą soli, pieprzu oraz gałką muszkatołową.
Przełożyć makaron, wlać wodę pozostałą z gotowania makaronu, wymieszać i smażyć, aż płyn się zagęści.
Przed podaniem posypać sezamem.

Oceń zawartość strony:
Ocena: 4.4/5. Oceniono 1 raz.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat