Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Sałatka ze świdrami z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką

Artykuł

Sałatka ze świdrami Lubella z awokado, pieczoną dynią i szynką szwarcwaldzką.

Salatka swiderki awokado
Autor: Materiały prasowe

Składniki:

  • 120 g makaronu Lubella Świdry
  • 140 g dyni
  • 100 g szynki szwarcwaldzkiej
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1/2 awokado
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 2 łyżki świeżego tymianku
  • szczypta soli, pieprzu do smaku
  • 2 łyżki prażonego słonecznika do posypania

Wykonanie:

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić.
Kawałki dyni doprawić szczyptą soli, pieprzu oraz listkami tymianku, skropić 1 łyżką oliwy i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.
Piec przez 30 minut.
10 minut przed końcem pieczenia do dyni dodać zwinięte plastry szynki.
Upieczoną dynię, pomidorki oraz awokado pokroić.
Wszystkie składniki wymieszać z makaronem.
Dwie łyżki oliwy, sok z cytryny oraz syrop klonowy połączyć i polać sałatkę.
Posypać prażonym słonecznikiem.

Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat