Bądź na bieżąco:
Fanpage Facebook KochanaMama.pl
Strona Google+ KochanaMama.pl
Kanał KochanaMama.pl na Youtube
Kanały RSS KochanaMama.pl
Newsletter KochanaMama.pl
Strona główna Przed ciążą Ciąża Niemowlę Małe dziecko Rodzina Konkursy Wydarzenia
Kategoria: Małe dziecko » Żywienie

Rainbow cake z żelkami

Artykuł

Bajecznie kolorowy, radosny, pełen śmiechu i pięknych prezentów – taki właśnie jest wymarzony Dzień Dziecka!

Rainbow cake zelki
Autor: Materiały prasowe

1. czerwca zbliża się wielkimi krokami, dlatego tego dnia warto sprawić maluchom wyjątkową niespodziankę. Pysznym ukoronowaniem przyjęcia z okazji Dnia Dziecka lub słodką niespodzianką będzie… tęczowy tort z soczyście owocowymi żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad.

Dzień Dziecka to najsłodszy i najwspanialszy dzień dla wszystkich dzieciaków! Na każdym kroku na maluchów czekają upominki i niespodzianki szykowane przez najbliższych. By tego dnia dziecko poczuło się naprawdę wyjątkowo, przygotujmy coś pysznego, coś naprawdę ekstra! Tęczowy tort tego dnia będzie strzałem w 10! Pięknie wygląda z wierzchu, a po przekrojeniu… wielkie wow! Mnóstwo kolorów, smaków i pyszna zabawa, to gwarancja uśmiechu na twarzy każdego dziecka.

Wspólnie udekorujcie tort! Wystrzałowe i soczyście owocowe żelki Śmiejżelki Sokki Słodki Sad, będą doskonałą i zabawną dekoracją dziecięcego tortu, a także słodką przekąską na stole. Smaki słodkiej maliny, aromatycznej jeżyny, wyrazistej wiśni, intrygującej czarnej porzeczki i apetycznej pary jabłko i gruszka, pozytywnie zaskoczą wszystkie dzieciaki.

Śmiejżelki zaskakują tak samo jak tęczowe wnętrze tortu! Żelki kryją w sobie mięciutkie, rozpływające się w ustach nadzienie i zawierają aż 25% soków owocowych oraz witaminy: E, B6, B12, kwas foliowy, niacynę i kwas pantotenowy. Bez konserwantów i barwników – 100% owocowej przyjemności i kolorowej frajdy dla wszystkich dzieci w dniu ich święta!

Rainbow cake z żelkami

Składniki:

  • 3 opakowania Śmiejżelki Sokki Słodki Sad
  • 220 g masła
  • 220 g cukru
  • 5 białek
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 375 g mąki pszennej
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • 350 ml mleka
  • barwniki w żelu: żółty, pomarańczowy, niebieski, zielony, fioletowy i czerwony
  • 500 g mascarpone
  • 500 g śmietanki 36%
  • 2-3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Masło cukier i cukier waniliowy miksujemy na jasną, puszystą masę. Dalej miksując dodajemy białka.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól mieszamy ze sobą. Do masy maślanej dodajemy na przemian trochę suchych składników i mleka, za każdym razem mieszając całość trzepaczką.
Masę na blaty ważymy, rozdzielamy po równo do 6 miseczek i barwimy, dokładnie mieszając barwnik, żeby nie zostały smugi. Masy przelewamy do 6-ciu jednorazowych aluminiowych foremek o średnicy 22 cm. Pieczemy po 3 sztuki jednocześnie w 170 stopniach (termoobieg). Upieczone studzimy i ostrożnie wyciągamy.
Mascarpone, śmietankę i cukier puder ubijamy na sztywny krem. Na paterze układamy pierwszy blat (fioletowy) i smarujemy warstwą kremu. Czynność powtarzamy, układając blaty w kolejności: niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony. Boki i wierzch tortu również smarujemy kremem. Dekorujemy żelkami. Możemy również resztą kremu udekorować wierzch tortu, za pomocą rękawa cukierniczego i ozdobnej końcówki
Smacznego!

Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.
Życzenie

Wyszukiwarka

Copyright 2015 © KochanaMama.pl
Publikacje zamieszczone na stronach KochanaMama.pl są chronione prawami autorskimi. Dalsze rozpowszechnianie tekstów i zdjęć opublikowanych na KochanaMama.pl w całości lub części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Regulamin. Ukryj komunikat