Czas przygotowania: 10 minut | Stopień trudności: łatwy | Ilość porcji: 2
Autor: Materiały prasowe
Składniki:
- Mleko Wiejskie 2,0% z Piątnicy 500 ml
- płatki owsiane błyskawiczne pół szklanki
- Mascarpone z Piątnicy 100 g
- 2 jabłka
- cynamon 1 łyżeczka
- garść orzechów włoskich i laskowych
- syrop klonowy 4 łyżki
Sposób przygotowania:
- Zagotuj mleko, dodaj płatki owsiane i gotuj dalej przez 5 minut.
- Następnie dodaj 1,5 jabłka pokrojonego w kostkę, cynamon i serek mascarpone z Piątnicy. Mieszaj wszystko przez 5 minut.
- Przelej owsiankę do miski. Pokrój na plasterki pozostałą połówkę jabłka i udekoruj danie. Posyp orzechami, skrop syropem klonowym – i gotowe! Smacznego!
Informacja prasowa
Oceń zawartość strony:
Ocena: 0/5. Oceniono 0 razy.